Search
Close this search box.

Koningsdag 2019 Celebrations – Dutch organisations in the UK join forces!

Op 27 april aanstaande viert Koning Willem-Alexander zijn 52e verjaardag en dat wordt niet alleen in Nederland uitgebreid gevierd, ook in Londen staan wij stil bij dit heugelijke feit. Hoewel, stilstaan, dat is nou juist wat we niet gaan doen!

Dutch Centre, Dutch Church, Vereniging Neerlandia, Koning Willem Fonds, NL Borrel Londen, The Boltons, Anglo Netherlands Society, de Regenboogschool, de Zeven Eikenschool en de Fulham Dutch School hangen dit jaar samen de oranje slingers op en het belooft een geweldig evenement te worden!

Op zaterdag 27 april trappen we vanaf 14:00 uur de verjaardag van onze Koning af met -hoe kan het ook anders- een vrijmarkt voor en door kinderen, Nederlandse spelletjes en oranje limonade! De vrijmarkt vindt plaats buiten voor de Dutch Church in the City of London, we hebben meer dan genoeg ruimte voor een heleboel kleedjes waarop de kinderen hun spulletjes kunnen verkopen. Maar ook is er ruimte voor de muzikale kids om hun kunsten ten gehore te brengen en is er een stempelkaart à £5 (welke je op de dag zelf bij ons kunt kopen) waarmee kinderen aan diverse activiteiten kunnen meedoen, zoals een speurtocht in en om de kerk, sjoelbakken, zaklopen, stroopwafelhappen en andere oud-Hollandsche spelletjes. Iets minder oud-Hollandsch vermaak maar niet minder leuk is het levensgrote Tony Chocolonely Twister spel dat de Nederlandse chocolademaker speciaal voor deze heuglijke dag aan ons heeft aangeboden.

Buiten zijn er ook kraampjes te huur voor het tentoonstellen van Arts & Crafts. Mocht je artistiek zijn en je kunsten willen tentoonstellen en verkopen neem dan contact op met daphna@dutchcentre.com. Binnen in de kerk is tevens (beperkt) ruimte voor meer commerciële verkoop van (Nederlandse) producten. Voor meer informatie en prijzen neem ook dan contact op met Daphna!

Niet alleen buiten is het groot feest, ook binnen staat alles in het teken van Koningsdag. Het Koning Willem Fonds organiseert een kunstveiling ‘Art in the City’, waarbij alle opbrengsten gaan naar hulpbehoevende Nederlanders in het VK die ondersteund worden door het Koning Willem Fonds. Reeds binnengekomen veilingstukken zijn onder andere een schilderij van Tony Krikhaar, een proefbordje voor een servies van HKH Prinses Beatrix en een negentiende-eeuwse uitgave van Shakespeare. Meer informatie over de veiling, veilingstukken en de charity, vind je op www.koningwillemfonds.org.uk.

Neerlandia zorgt voor een belangrijk deel van de catering op Koningsdag. Voor koffie met appeltaart, oranjebitter of toch liever een harinkje kun je bij hen terecht bij de bars boven en beneden. In de kerkzaal vind je Neerlandia bovendien met de verkoop van Nederlandse boodschappen en boeken. Bij de stands buiten kun je genieten van Nederlandse hapjes zoals bitterballen, patat en poffertjes.

We sluiten Koningsdag natuurlijk af met een feestje en een paar borrels. Tussen 17:00 uur en 21:00 uur is er in de Dutch centre live muziek met Hollandse hits, gratis bitterballen, kaas en oranjebitters. Beneden wordt een kinderfilm vertoond tussen 17:00 – 18:00 uur zodat ouders kunnen napraten en nagenieten van de dag. Het avondgedeelte is gratis toegankelijk!

Wij kijken uit naar Koningsdag 2019 in Londen en hopen jullie allemaal te zien op 26 en 27 april!

Groetjes,

namens alle organiserende instanties,

Dutch Centre

——————————————————————–

Agenda King’s Day Celebrations

Vrijdag 26 april
17.00-03.00: Koningsnacht in The Boltons

Zaterdag 27 april
13:30-14:00: Opbouw vrijmarktkleedjes en stands
14.00-17.30: Vrijmarkt en activiteiten in en om The Dutch Church/ The Dutch Centre
15:45-16:00: Toast ambassadeur Simon Smits
16.00-17.00: ‘Art in the City’ veiling Koning Willem Fonds
17.00-21.00: Koningsborrel en feestje in de Dutch Church/Dutch Centre

——————————————————————–

Locaties:

The Bolton & Proeflokaal Rembrandt
326 Earl’s Court road
London SW59BQ

Dutch Centre/ Dutch Church
7 Austin Friars
London EC2N 2HA

——————————————————————–

Gesponsord door:

Past Events

Event details

  • April 26, 2019
  • Friday, 12:00 AM to 12:00 AM

Contact event manager

1 2 3 4
Thank you Kindly

Koningsdag 2019 Celebrations – Dutch organisations in the UK join forces!

Friday, 12:00 AM to 12:00 AM
April 26, 2019

000000

Joelle Steijnis

I'm excited to be part of the Dutch Centre team! I'm an Event Coordinator with a passion for bringing people together through cultural experiences. In my current role at the Dutch Centre, I manage all communication for our cultural events.
This includes creating content for the website, social media, and newsletters, as well as recruiting and training volunteers to help out at the events. As a Sponsorship and Raffle Donations coordinator I'm also actively involved in organizing the annual Dutch King's Day celebration in London. Prior to joining the Dutch Centre, I have over 10 years of experience in event management, marketing, and communications. I've worked with a variety of organizations, from the Netherlands Film Festival to the Nederlandse Reisopera. In all my roles, I've thrived on creating successful events and using communication to connect with audiences.

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER

Be the first to hear about our latest events