Search
Close this search box.

Special performance by Herman van Veen

Join us for a very special performance by actor Herman van Veen in Dutch Centre.

Herman will mostly play parts of his current show “Vallen of springen”.  He will be joined by guitarist Edith Leerkes and Spanish-Dutch percussionist & singer Wieke Garcia.

“Herman van Veen, van een zeldzame schoonheid”  * * * * * Gazet van Antwerpen

“Verheugt het hart en maakt het hoofd onrustig.” * * * *  De Standaard België

“De stralende kracht die van hem uitgaat heeft lichtjaren nodig om uit te doven.” Die Welt

Sponsored by ABN Amro

Herman van Veen (in Dutch)

Herman van Veen (1945) speelt viool, zingt, schrijft, componeert, schildert en is de geestelijk vader van de weeseend Alfred Jodocus Kwak. Van zijn hand verschenen tot op heden 183 cd’s, 26 dvd’s en een tachtigtal boeken waarvan sommige in twintig talen vertaald. Herman zet zich al meer dan vijftig jaar actief in voor de rechten van het kind, is jarenlang goodwill-ambassadeur voor Unicef en met Edith Leerkes oprichter van het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz in Soest. Hij mag zich – naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen – Professor Honoris Causa van de Martin Buber University Brussel/Kerkrade noemen en heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel omwille van zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. In 2016 ontving hij de Lennaert Nijghprijs voor beste tekstschrijver.

Herman is drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. In 1966 beklom hij voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Konzerthaus Wenen, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York, de Bonkelaar Sliedrecht.

Event details

  • Date: Tuesday 5 September
  • Dutch spoken
  • Time: 7pm
  • Doors open: 6.30 pm
  • Tickets: £25, students £15,-.
  • Location: Dutch Centre, 7 Austin Friars, London EC2N2HA
Past Events

Event details

  • September 5, 2017
  • Tuesday, 12:00 AM to 12:00 AM

Contact event manager

1 2 3 4
Thank you Kindly

Special performance by Herman van Veen

Tuesday, 12:00 AM to 12:00 AM
September 5, 2017

000000

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER

Be the first to hear about our latest events